Det här är ett recept för dig som är lika galen i kokos som jag är 🙂
Bountybars, 12 st
Kokosfyllning
2 dl cashewnötter
1 dl mandlar
2 dl riven kokos
3 msk kokosfett
5 droppar stevia
2 msk vatten
nypa vaniljpulver
salt
Kolafyllning
1 dl cashewnötter
6 dadlar
2 tsk lucumapulver
salt
Choklad
1 dl kakaosmör
1 dl kakao
1 msk agave
Börja med kokosfyllningen. Kör cashewnötter och mandlar i en matberedare till mjöl. Häll över i en skål. Smält kokosfett i ett vattenbad. Blanda alla ingredienser i skålen. Forma degen till 12 rektangulära bars. Placera i frysen 15 min så de stelnar.
För kolafyllningen kör du först cashewnötter i en matberedare till mjöl. Blanda i övriga ingredienser. Ta ut barsen ur frysen. Placera kolan i tunt lager som täcker hela ovansidan av baren.
Smält kakaon i ett vattenbad. Tillsätt övriga ingredienser. Häll chokladen över baren. Använd en pensel för att täcka sidorna. Dekorera med riven kokos. Placera i kylskåpet till chokladen stelnat.
Njut <3
Alltså, det här låter så himla gott!! Önskar bara att jag inte var så lat 🙁
Du får komma till Jönköping och hälsa på så bakar jag ett litet förråd åt dig att ta med hem <3
Slurpfilibabba! Det är sparat till semesterbakningen! 🙂 Tack för tips! /Nellie
Tack <3 Är min favoritmellis just nu 🙂