Erika Mul
Yoga World
Recept

Raw Food: Bountybars

Det här är ett recept för dig som är lika galen i kokos som jag är 🙂

Bountybars, 12 st

Kokosfyllning
2 dl cashewnötter
1 dl mandlar
2 dl riven kokos
3 msk kokosfett
5 droppar stevia
2 msk vatten
nypa vaniljpulver
salt

Kolafyllning
1 dl cashewnötter
6 dadlar
2 tsk lucumapulver
salt

Choklad
1 dl kakaosmör
1 dl kakao
1 msk agave

Börja med kokosfyllningen. Kör cashewnötter och mandlar i en matberedare till mjöl. Häll över i en skål. Smält kokosfett i ett vattenbad. Blanda alla ingredienser i skålen. Forma degen till 12 rektangulära bars. Placera i frysen 15 min så de stelnar.

För kolafyllningen kör du först cashewnötter i en matberedare till mjöl. Blanda i övriga ingredienser. Ta ut barsen ur frysen. Placera kolan i tunt lager som täcker hela ovansidan av baren.

Smält kakaon i ett vattenbad. Tillsätt övriga ingredienser. Häll chokladen över baren. Använd en pensel för att täcka sidorna. Dekorera med riven kokos. Placera i kylskåpet till chokladen stelnat.

Njut <3

4 kommentarer

  1. Alltså, det här låter så himla gott!! Önskar bara att jag inte var så lat 🙁

    1. Du får komma till Jönköping och hälsa på så bakar jag ett litet förråd åt dig att ta med hem <3

  2. Slurpfilibabba! Det är sparat till semesterbakningen! 🙂 Tack för tips! /Nellie

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.