Erika Mul
Yoga World
Recept

Raw Food: Bountybars

Det här är ett recept för dig som är lika galen i kokos som jag är 🙂

Bountybars, 12 st

Kokosfyllning
2 dl cashewnötter
1 dl mandlar
2 dl riven kokos
3 msk kokosfett
5 droppar stevia
2 msk vatten
nypa vaniljpulver
salt

Kolafyllning
1 dl cashewnötter
6 dadlar
2 tsk lucumapulver
salt

Choklad
1 dl kakaosmör
1 dl kakao
1 msk agave

Börja med kokosfyllningen. Kör cashewnötter och mandlar i en matberedare till mjöl. Häll över i en skål. Smält kokosfett i ett vattenbad. Blanda alla ingredienser i skålen. Forma degen till 12 rektangulära bars. Placera i frysen 15 min så de stelnar.

För kolafyllningen kör du först cashewnötter i en matberedare till mjöl. Blanda i övriga ingredienser. Ta ut barsen ur frysen. Placera kolan i tunt lager som täcker hela ovansidan av baren.

Smält kakaon i ett vattenbad. Tillsätt övriga ingredienser. Häll chokladen över baren. Använd en pensel för att täcka sidorna. Dekorera med riven kokos. Placera i kylskåpet till chokladen stelnat.

Njut <3

4 kommentarer

  1. Alltså, det här låter så himla gott!! Önskar bara att jag inte var så lat 🙁

    1. Du får komma till Jönköping och hälsa på så bakar jag ett litet förråd åt dig att ta med hem <3

  2. Slurpfilibabba! Det är sparat till semesterbakningen! 🙂 Tack för tips! /Nellie

Lämna ett svar till Erika Mul Avbryt svar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.