Erika Mul
Yoga World
YogaÄventyr

Recept: Chaikakor

En variant av de här kakorna serveras på rawfood-stället Alchemy i Ubud. När jag är på Bali äter jag dem ca varje dag. I helgen blev saknaden för stor och jag gav mig på att göra ett par liknande. De blir som allra godast om de får vila i kylskåpet i några timmar… även om det för mig är helt omöjligt att inte ta den första tuggan direkt när de är klara.

För 20 st behöver du:

Fudge
2,5 dl cashewnötter
1 dl kokossmör (kör kokosflingor i matberedaren ca 15 min för att göra eget kokossmör)
1 dl lönnsirap
1/2 msk vaniljpulver
1 1/2 msk chaikryddor (chaite i lösvikt)
1 nypa salt
2 dl kakaosmör

Choklad
1 2/3 dl kakao
1 dl cashewsmör
1 dl kakaosmör
0,5 dl kokossmör
1 msk agavesirap
1 nypa salt
1 nypa vaniljpulver
1 nypa kanel

Blötlägg cashewnötterna i vatten 2 timmar. Vattnet ska täcka alla nötter. Skölj noggrant innan och efter blötläggning.

Blanda cashewnötter, kokossmör, lönnsirap, vaniljpulver, chaikryddor och salt i en matberedare. Mixa.

Smält kakaosmöret i ett vattenbad. Blanda kakaosmöret med smeten i matberedaren. Mixa tills slät.

Fördela fudgen i 20 st muffinformar (gärna dubbla så blir det stadigare).

Nu är det dags för chokladen. Börja med att smälta kakaosmöret i ett vattenbad. Blanda alla ingredienser i en matberedare. Fördela chokladen i formarna. Placera i kylskåpet ca 1 timme (tills det stelnat).

Ta ut kakorna ur formarna och vänd dem så fudgen är överst. Dekorera med kokosflingor.

ENJOY!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.