En variant av de här kakorna serveras på rawfood-stället Alchemy i Ubud. När jag är på Bali äter jag dem ca varje dag. I helgen blev saknaden för stor och jag gav mig på att göra ett par liknande. De blir som allra godast om de får vila i kylskåpet i några timmar… även om det för mig är helt omöjligt att inte ta den första tuggan direkt när de är klara.
För 20 st behöver du:
Fudge
2,5 dl cashewnötter
1 dl kokossmör (kör kokosflingor i matberedaren ca 15 min för att göra eget kokossmör)
1 dl lönnsirap
1/2 msk vaniljpulver
1 1/2 msk chaikryddor (chaite i lösvikt)
1 nypa salt
2 dl kakaosmör
Choklad
1 2/3 dl kakao
1 dl cashewsmör
1 dl kakaosmör
0,5 dl kokossmör
1 msk agavesirap
1 nypa salt
1 nypa vaniljpulver
1 nypa kanel
Blötlägg cashewnötterna i vatten 2 timmar. Vattnet ska täcka alla nötter. Skölj noggrant innan och efter blötläggning.
Blanda cashewnötter, kokossmör, lönnsirap, vaniljpulver, chaikryddor och salt i en matberedare. Mixa.
Smält kakaosmöret i ett vattenbad. Blanda kakaosmöret med smeten i matberedaren. Mixa tills slät.
Fördela fudgen i 20 st muffinformar (gärna dubbla så blir det stadigare).
Nu är det dags för chokladen. Börja med att smälta kakaosmöret i ett vattenbad. Blanda alla ingredienser i en matberedare. Fördela chokladen i formarna. Placera i kylskåpet ca 1 timme (tills det stelnat).
Ta ut kakorna ur formarna och vänd dem så fudgen är överst. Dekorera med kokosflingor.
ENJOY!