Erika Mul
Yoga World
Mind

Min bokhylla – tidskapseln

Förra helgen bestämde jag mig för att gå igenom min bokhylla. Tänkte att det nog finns en del som jag skulle kunna skänka vidare. Ett sånt projekt som man redan från början vet kommer ta en evighet… för man (jag) grottar ner sig totalt. Jag hittade böcker från när jag läste konsthistoria på Gotland, tummade Lonely Planets från mina äventyr i Asien, lexikon på holländska från åren i Nederländerna, kurspärmar i thaimassage osv. En tidskapsel helt enkelt.

Sen dök en ”klassiker” upp… Eat, Pray, Love av Elizabeth Gilbert. För dig som inte läst boken (eller sett filmen) handlar den om en kvinna som, efter sin skilsmässa, bestämmer sig för att resa ett år för att hitta sig själv. Jag köpte boken när jag var 21 och varje dag pendlade flera timmar för att komma till jobbet i Amsterdam. Jag älskade att läsa om platserna hon besökte – Rom, Indien och slutligen Bali. Samtidigt hade jag svårt relatera till karaktären eftersom hon var SÅ gammal. Tänkte att när jag är i hennes ålder kommer jag iallafall veta. Vara vuxen.

När jag nu öppnade boken insåg jag att jag hunnit ifatt. Karaktären i boken och jag är just nu exakt lika gamla. Att fortsätta läsa boken var som att resa i tiden. Det kändes som igår när jag satt där på tåget och tänkte att ”när jag är 31 kommer jag ha koll”. Men tio år går fort. Samtidigt har mycket hänt och jag har lärt mig massa. Jag har bott i andra länder, haft nya jobb och blivit förälder. Jag har även upptäckt att jag är lika kär i Bali som Elizabeth Gilbert 🙂 Men grunden har hela tiden varit densamma. Fast idag är jag lite ödmjukare mot mig själv (och andra) och ganska mycket tryggare.

Om två dagar blir jag 32 – alltså äldre än Elizabeth Gilbert var när hon började sin resa. Svindlande! Lovar att säga till jag blir vuxen på det sättet som jag trodde jag skulle vara när jag var 21.

Tags : BaliResorTid

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.