Erika Mul
Yoga World
Mind

Vintertid och vardag

Ibland vaknar jag alldeles av mig själv och inte av telefonens larm. Kaffet som jag brygger är perfekt starkt. Jag behöver inte tänka på frukosten för den förberedde jag redan dagen innan. Gröt som fått stå över natten tillsammans med skivad frukt. Innan frukosten hinner jag göra min pranayama och duscha. De flesta morgnar ser dock inte ut sådär. Det positiva med den här dagen var iallafall att jag vaknade innan väckarklockan. Tack vintertid! Kaffet blev ganska bra det med 🙂

Det är något visst det där med vardagen den här tiden på året tycker jag. Det blir lite kallare, lite mer fokuserat… och ofta stressigare. Mycket ska hinnas med samtidigt som dagarna blir kortare och kortare. Ironiskt egentligen när man tänker på att det, historiskt sett, är nu som vi ska börja dra oss tillbaka. Bygga bo, lagra hull och förbereda oss för vintern. Låta tiden gå lite långsammare. Allt vi gör under de här månaderna stretar egentligen mot vår naturliga instinkt att varva ner.

Mitt i vardagen kan det vara bra att påminna sig om att allt vi gör är bra och tillräckligt. Och att njuta lite extra av de där gångerna när du vaknar innan väckarklockan, när kaffet blir perfektion eller den där morgonen när du faktiskt hinner med både pranayaman och duschen.

Tags : VardagVinter

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.