Erika Mul
Yoga World
Recept

Recept: ärtpesto

I helgen var det dags att skörda våra sista tappra morötter. Jag rekommenderar ingen att dra upp morötter ur jord som blivit iskall och med ett lager snö ovanför.

Hursomhelst, vi bestämde oss för att njuta av säsongens sista morötter tillsammans med en riktigt grym ärtpesto. Vi gör ganska många olika röror och varianter på pesto hos oss. Det mesta är improviserat och baserat på vad vi har hemma för stunden. Mycket blir helt ok, en del blir ganska äckligt, och ibland blir det magi. Ärtpeston är ett sådant exempel. Passar som dipp, pålägg och i sallad 🙂 Framförallt är den superlätt att göra.

Du behöver:
4 dl frysta ärter
2 dl rapsolja
1 dl sesamfrön
1 citron, saft och zest
1 vitlöksklyfta
3 cm chili

Kör allt i en matberedare till slätt. Smaka av med salt och peppar.

Tags : PestoVeganskt

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.