Erika Mul
Yoga World

Jag har länge varit nyfiken på Canggu. Igår kom vi äntligen iväg. Strand och havsluft var det som lockade mest (som vanligt). Jag var även nyfiken på hur det skulle se ut efter att ha sett massa bilder bilder på Internet. De jag umgås med i Ubud är dock inte lika glada i Canggu. Ytligt, oinspirerande och hipster är ord som jag ofta hört när jag frågat. Jag var pepp på att bilda mig en egen uppfattning.

När vi kom fram passade vi på att äta sen frukost. Smoothiebowls… vad annars i Canggu? Sedan besökte vi Echo Beach som var full med surfare men inte särskilt barnvänlig. Till lunch gick vi till Shady Shack. Maten där var god. Jag beställde en halloumibowl (alltid bowls) och även kaffet smakade bra. Kaféet ligger lugnt vid risfält. Det fanns även bra med utrymme för vår dotter att leka. Framåt eftermiddagen började det tyvärr ösregna. Ungefär samtidigt var vi tvungna att köra hem för att hinna till Ubud innan det blev mörkt. Personligen ogillar jag verkligen kombinationen motorcykel+balinesisk ”motorväg”+ösregn. Lyckligtvis kom vi hem välbehållna.

Jag gillade delar av Canggu. Det vegetariska matutbudet var underbart. Allt var dessutom precis så fotovänligt som jag tänkt mig. För mig kändes det dock lite tillrättalagt. Som att vi inte längre var på Bali. Mycket betongarkitektur och vit/svart inredning. Nästan skandinaviskt. Det finns till och med ett café som heter ”Fika”. För oss var Canggu en fin upplevelse som komplement till Ubud. Men det blev även tydligt att Ubud är helt rätt stad för oss.

cratebowlechobeach

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.