Erika Mul
Yoga World
YogaÄventyr

Mars intention – hur gick det?

I början av den här månaden satte jag en intention att fokusera mer inåt – mer yin istället för yang. Något som jag kände att både min kropp och mitt huvud behövde. Min avsikt var att gå på fler yogaklasser med restorativt tema samt att göra en kortare pranayama på morgonen.

Hur har det då gått? Pranayaman hemma har inte gått alls. För mig var det svårt med en 1,5 årig dotter som just nu är överallt. På morgonen vaknar hon tidigt och på kvällarna är jag för trött. Dock är det lätt att skylla på barn. Hade jag verkligen velat hade jag lagt mig tidigare på kvällarna och därför vaknat tidigare. Restorativa klasser har jag däremot lyckats bättre med. Jag har alltid haft svårt att prioritera avslappning. Den här månaden har jag medvetet försökt göra annorlunda. Ironiskt är att just när det är som svårast att hitta tid för Yin – det är då det behövs allra mest.

Att sätta en intention är ett bra sätt att bli medveten om vanor och mönster på. Det jag lärt mig efter den här månaden är att jag måste schemalägga avslappnande klasser för att gå på dem. Tydligt anger att: ”ikväll kl 18 ska jag gå på Yin-yoga”. Gör jag inte det kommer jag alltid prioritera något annat (nästan oavsett vad det är). Att identifiera det här var ett stort steg för mig. Den totala avslappningen jag känner efter varje restorativ klass gör att jag kommer fortsätta jobba på att göra dem till en rutin. Pranayama på morgonen vill jag däremot vänta ett tag med att försöka mig på igen.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.