Erika Mul
Yoga World
YogaÄventyr

Månadens intention

Med inspiration från Vevves inlägg om intentioner har jag tänkt på vad jag vill att min intention ska vara för den kommande månaden. För mig ska en intention inte kännas kravfylld – den ska vara något som ger energi. Det är en perfekt möjlighet att göra en utvärdering och reflektera över vad det ska finnas mer/mindre av i livet.

Den senaste tiden i Ubud har min yoga fyllts med övervägande Yang. Inget fel med det egentligen. Jag älskar att känna hur kroppen fått sin styrka tillbaka efter graviditeten. Men, för att ha ett balanserat Yang behövs det också ett Yin. Och Yin har inte varit prioriterat för mig. I söndags var jag på en vinyasaklass. Timmen avslutades med pranayama. Jag kände i hela min kropp hur mycket det hade saknats.

Just det lugna och det meditativa var inte min ingång till yoga. Det var istället de fysiska flödena där jag kunde ta ut mig ordentligt. Sakta smög sig det där med andningen på. Till en början genom andas på ”rätt ställen” i solhälsingarna. Att låta andningen styra rörelsen och inte tvärtom tog det många år för mig att verkligen ta till mig. Savasana, som jag vet är så välgörande och viktigt, är fortfarande bland det svåraste jag vet.

Mars månad vill jag därför ska handla om återhämtning. Jag vill gå på fler klasser med det restorativa och terapeutiska som tema. Jag kommer även att försöka prioritera lite tid varje dag för andningsövningar och meditation.

Vad kommer vara din intention för den kommande månaden?

Tags : intention

4 kommentarer

  1. Härlig intention! Just nu är näsan fylld med snor och min intention känns långt borta, men försöker hitta kraften inom mig istället för i kraftfulla flöden.
    Välkommen till Yoga World förresten <3

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.