Erika Mul
Yoga World
YogaÄventyr

Raw Food i Ubud

Raw food är i Ubud lika lättillgängligt som kanelbullar är i Sverige. Några populära restauranger som har raw food som nisch är Alchemy, Seeds of Life, Moksa och Down to Earth. De flesta har även egna gårdar knutna till sin verksamhet. På Moksa kan man besöka odlingarna – de ligger precis bredvid restaurangen. I flera år har det funnits ett stort utbud av raw food i Ubud och efterfrågan ökar hela tiden.

Ny restaurang för i år är Sayuri som på kort tid har blivit en favorit. De serverar, utöver raw food, även makrobiotisk och ayurvedisk mat. Ägarna håller dessutom olika workshops och kurser. Innan jag blev eremit pga ögoninfektion hann jag besöka Sayuri ett antal gånger. Jag har redan hunnit bli kär i deras smoothies och sallader. Varje dag serverar de även en ”dagens”. På fredagar har de en raw food pizza som är riktigt god. Priserna för en måltid ligger runt 45 kronor.

På Sayuri finns det även gott om instrument och leksaker – något som uppskattas mycket av min dotter. Restaurangen ligger dessutom relativt nära en av Ubuds större yogastudios, Radiantly Alive. Min erfarenhet är att det är bra att ha lite tid på sig när man är där. Det har tagit allt mellan 5 till 40 minuter för mig att få mat. Men när maten väl dykt upp har den varit väntan värd.

sayurisayuri_lek

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.