Erika Mul
Yoga World
YogaÄventyr

Yogastudio: Intuitive flow

Det finns mängder av yogastudios runt om i Ubud. Intuitive Flow tillhör en av de större och mer välkända. Man kan ta sig dit på flera olika sätt men den vanligaste vägen innebär en svettig klättertur uppför branta trappor från huvudvägen som binder Ubud och Penestanan samman. Väl framme är promenaden definitivt mödan värd. Utsikten över djungel och berg är fantastisk.

Intuitive Flow är den studio där jag spenderar mest tid. För det mesta går jag på deras Hatha Yoga som de har på morgonen. Flödena är lugna och en perfekt start på dagen. Från studions stora fönster är utsikten fantastisk. På morgonen, innan det blir disigt, kan man se Balis största vulkan Mt Gunung. Bara det är en fin anledning att  ta sig upp tidigt på morgonen!

Det jag gillar med Intuitive Flow (förutom utsikten) är att studion är liten och intim. Här lär sig lärarna namnen på sin elever. När man kommer in i studion är mattorna redan utrullade och det är mellan 10-15 elever på varje klass. Jag undviker ofta att rekommendera specifika lärare – smaken är så olika när det kommer till just det. Fast ibland är det svårt att låta bli 🙂 En person vars klasser inspirerar mig väldigt mycket just nu är Robyns. Hon har härliga flöden och uppmuntrar sina elever att lyssna inåt. Att hon lägger en liten kudde öven våra ögon som luktar lavendel när vi ligger i savasana är en härlig bonus.

Om jag ska peka ut något negativt med Intuitive Flow skulle det vara deras yogamattor. De är mjuka vilket gör det svårt för balansen i stående positioner. De är inte heller helt fräscha. Personalen gör rent dem efter varje pass men det verkar inte göra så stor skillnad. Är man känslig rekommenderar jag att ta med en egen matta.

Intuitive Flow är INTE rätt ställe för dig som verkligen vill ta ut sig och svettas ordentligt. Det finns mycket bättre studios för det i Ubud – Radiantly Alive är en av dem. Om du istället uppskattar mjuk Hatha Yoga i en naturnära miljö är Intuitive Flow helt rätt plats för dig.

stig

rokelse

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.