Erika Mul
Yoga World
Mind

Det där med meditation…

För några dagar sedan var jag och hälsade på en granne till mig. Hon jobbar som keramiker och jag besökte hennes underbara studio för att se hur hon arbetade. Det var fantastisk att se hur en otymplig lerklump fick de vackraste proportionerna efter bara några minuters bearbetning på drejskivan.

Anna, som min granne heter, berättade att keramiken var som meditation. Ett sätt för henne att rensa tankarna och slappna av. Efter att ha sett henne arbeta kan jag verkligen förstå varför. Hur det kreativa kan underlätta att medvetandet centreras. Det skulle förmodligen inte ha samma effekt på mig. Men det är inte det som meditation handlar om. Tillvägagångssättet är mindre intressant tycker jag. Känns det rätt så är det rätt helt enkelt. Jag skulle så gärna vilja trolla bort mystiken som råder kring meditation. Tankar om det måste se ut på ett speciellt sätt, att det bara är för extremt upplysta eller “superyogis”. Meditation är för alla.

Det finns inga rätt eller fel – men det finns tekniker som kan hjälpa dig på vägen. För Anna är det att dreja, för vissa är det asana och pranayama. För andra är det att ställa sig på en bräda i vattnet och paddla. Vad det än är som får dina tankar att stilla för en stund och gör att det där lugnet kan spridas i din kropp – fortsätt att göra det! Din meditation, ditt val.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.