Erika Mul
Yoga World
Yoga

Yoga Games i Göteborg

Jag vet att det varit en riktig toppenhelg när jag kommer hem efter tre dagar i Göteborg och inser att jag knappt tagit några bilder. Varit alldeles för upptagen med att njuta och insupa kunskap. Härligt när det är så men kanske inte den bästa när man har en blogg. 

Den här festivalen har verkligen bjudit på en blandning av gamla och nya favoriter. Matt Giordano, med sitt underhållande och kunniga sätt att förmedla anatomi, är en favorit sedan tidigare. Det är även Rusty Wells vars klasser alltid levererar massa energi och sköna skratt. Själva festivalen var vackert belägen vid vattnet – precis som i Stockholm. På lördagen hade jag en längre paus mellan två klasser och passade på att ta med mig man och barn på en liten tur med färjan in till centrum för lunch. Vi åt på ett veganskt ställe som jag verkligen kan rekommendera – Open New Doors vid Tyska Bron. Sista klassen för dagen var en yin-klass med Johanna Andersson. Salen, som rymmer 400 personer, var helt fylld. Hon hade sina änglar (som hon kallade dem) med sig och de var verkligen änglar. De gick runt och korrigerade alla deltagare. Jag som ofta kämpar i sittande framåtfällningar (hello korta hamstrings) fick underbar hjälp i att komma djupare i just en sådan position.

På söndagen var jag på en fin föreläsning med Cecilia Duberg och Annelie Pompe. Föreläsningen var upplagd som ett mini-tystnadsretreat och vi fick varken prata, äta, anteckna eller använda telefonen under den tiden. Annelie Pompe har bestigit 7 av världens högsta bergstoppar men berättade att den största utmaningen för henne var att möta tystnaden. Idag har hon varit på ett antal Vipassanas (10 dagar av total tystnad). Hon håller även egna retreats tillsammans med Cecilia Duberg som är psykolog och mental tränare. Otroligt inspirerande att lyssna på. Det var även skönt att sitta ner och bara ta in det som förmedlades utan yttre eller inre förväntningar på motprestation.

Tack Yoga Games för ännu en magisk festival. Vi ses i Malmö i november!

Tags : YogaGames

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.