Erika Mul
Yoga World
Yoga

Möt Karin Thyr

Min bloggkollega Elina kom för ett litet tag sedan på den briljanta idéen att vi som bloggar för Yoga World borde intervjua varandra. Sedan dess har Nellie och Marie från Mitt Yogaliv intervjuats av Elina och Vevve. På Mitt Yogaliv hittar ni även en intervju med mig. Jag fick chansen att intervjua Karin – en yogalärare och artist som inspirerar mig mycket.

Vem är Karin?
Jag är en snart 45 årig tvåbarnsmor som yogar från ett Core Strength Vinyasa perspektiv och pendlar mellan Nashville och Ekerö för att skriva musik och spela med min duo @thyraofficial.

Vad fick dig att börja med yoga?
En fantastiskt kvinna som heter Gunnel. Hon visade mig solhälsningen och några andra yogapositioner när jag var i 20 års åldern. Just då förstod jag inte storheten med yogan men jag har yogat till och från sen den. I vissa perioder mindre och i andra perioder mer. Det fina är att yogan alltid väntat och funnits där när jag varit redo.

Vad får dig att fortsätta med yoga?
Det är beroendeframkallande. Helt ärligt är det inte ofta jag längtar till mattan. Väldigt ofta känner jag ett motstånd och går långa omvägar runt mattan men när jag väl kliver upp är det alltid lika fantastiskt. Den känslan när jag får lägga mig i Shivasana – DET är därför jag yogar. Där får jag vara helt avslappnad, utan krav på någon form av prestation. Där får jag andas. Där hittar jag lugn.

Du har ett tema i bloggen som heter “I kloka kvinnors sällskap”. Hur växte idén fram till det?
I höstas träffade jag en amerikansk kvinna som frågade om jag ville vara med i hennes blogg under rubriken “Wise Womens Wednesday” och jag tackade ja! Jag har länge tänkt på iden att samla kvinnor som inspirerar mig till någon form av workshop men det här kändes som en bra början.  Jag frågade om jag fick anamma samma koncept på svenska och det fick jag göra. Jag har så många kloka kvinnor runt mig som jag uppskattar och det här är ett sätt att lyfta fram dem och låta andra få ta del av deras inspirerande historier.

Vad inspirerar dig just nu?
Jag har precis öppnat en ny yogastudio tillsammans med Sofia Hillbom i Bromma. Så fort jag kliver in där blir jag inspirerad. Det är ett sånt positivt flöde i lokalen och det community vi mött. Sen håller jag på att packa väskan till Nashville igen och där blir jag inspirerad så fort jag kliver av planet. Det måste va nåt i luften….:)

Har du något mantra eller mening som betyder extra mycket för dig? Varför?
Du är tillräcklig – Du Räcker till precis så som Du är – Du behöver inte göra mer.
Det säger jag till mig själv varje dag och det är också så jag avslutar alla mina klasser. Många av oss befinner sig i en ständig jakt på prestation och jag märker hur viktigt det är att sänka ribban och bara få vara. Det liv vi lever pågår runt om kring oss hela tiden men vi fokuserar lätt på fel saker och glömmer att deltaga. Jag får påminna mig själv hela tiden att vara närvarande. Jag har mediterat 3 ggr om dagen sedan november och i och med det har jag förstått att närvaro inte bara handlar om att fysiskt vara på en plats – Det handlar om så mycket mer. Att var inkännande, i kropp och sinne, att lyssna inåt för att där i tystnaden kunna höra min sanning och den röst som är jag.

 

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.