Erika Mul
Yoga World
Recept

Pepparkaksbollar

Raw foodbollar är för mig en självklar favorit till mellanmålet. Det är gott, lättlagat och kan dessutom varieras i oändlighet. I det här receptet har jag gjort dem “juliga” med härliga pepparkakskryddor och chokladöverdrag.

Recept
(ca 15 bollar)

Bollar
1 dl cashewnötter
1 dl sötmandel
10 färska dadlar
1 msk kokosolja
1/2 msk kanel
1/2 msk kardemumma
1/2 msk kryddnejlika
1/2 msk riven färsk ingefära

Choklad
1/2 dl cashewnötter
1/2 dl kokos
1/2 dl kakaosmör
0,75 dl kakao
1 msk lönnsirap
1 tsk vaniljpulver
salt

Kärna ur dadlarna. Jag föredrar att först köra hälften av nötterna i matberedaren tills det blivit ett fint mjöl. Därefter lägger jag i resten av ingredienserna och mixar så det finns lite större nötbitar kvar i degen. Rulla till ca 15 bollar.

Kör cashewnötter och kokos i matberedaren tills konsistensen har blivit krämig. Smält kakaosmöret i ett vattenbad. Blanda den smälta kakaon med resterande ingredienser i matberedaren. Kör tills smeten blivit slät.

Applicera chokladsmeten runt om. Ställ in i kylen tills chokladen stelnat.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.