Erika Mul
Yoga World
Recept

Pepparkaksbollar

Raw foodbollar är för mig en självklar favorit till mellanmålet. Det är gott, lättlagat och kan dessutom varieras i oändlighet. I det här receptet har jag gjort dem “juliga” med härliga pepparkakskryddor och chokladöverdrag.

Recept
(ca 15 bollar)

Bollar
1 dl cashewnötter
1 dl sötmandel
10 färska dadlar
1 msk kokosolja
1/2 msk kanel
1/2 msk kardemumma
1/2 msk kryddnejlika
1/2 msk riven färsk ingefära

Choklad
1/2 dl cashewnötter
1/2 dl kokos
1/2 dl kakaosmör
0,75 dl kakao
1 msk lönnsirap
1 tsk vaniljpulver
salt

Kärna ur dadlarna. Jag föredrar att först köra hälften av nötterna i matberedaren tills det blivit ett fint mjöl. Därefter lägger jag i resten av ingredienserna och mixar så det finns lite större nötbitar kvar i degen. Rulla till ca 15 bollar.

Kör cashewnötter och kokos i matberedaren tills konsistensen har blivit krämig. Smält kakaosmöret i ett vattenbad. Blanda den smälta kakaon med resterande ingredienser i matberedaren. Kör tills smeten blivit slät.

Applicera chokladsmeten runt om. Ställ in i kylen tills chokladen stelnat.

Annons
Annons

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.