Erika Mul
Yoga World
Recept

Raw Chokladpraliner

Att göra egna raw food praliner låter svårare än det faktiskt är. Jag utgår nästan alltid från samma basrecept. Därefter går jag loss på det jag är mest sugen på för stunden (och har hemma). Igår fyllde jag pralinerna med hasselnötter och kokos. Även torkade russin/gojibär/blåbär är underbara att blanda i. Ett annat tips är att smaksätta med exempelvis vanilj, kardemumma eller lakritspulver. Gör det som du är sugen på!

Det här är basreceptet:

1 dl kakaosmör
0,8 dl kakao
2 msk flytande sötning (agave, lönnsirap eller kokosnektar)
Nypa salt

Smält kakaosmöret långsamt i ett vattenbad. Blanda i övriga ingredienser.

Tillsätt eventuell smaksättning. Häll massan i silikonformar.

Låt stelna i kylskåpet någon timme.

Njut <3

Annons
Annons

2 kommentarer

  1. Mmm, det låter gott. Kom på att det finns kakaosmör gömt långt inne i skafferiet som glömts bort. Ska leta fram påsen och prova ditt smarriga recept.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.