Erika Mul
Yoga World
YogaÄventyr

Varför yogar du?

Att ställa sig den frågan med jämna mellanrum tror jag är oerhört viktigt. Varför tar jag mig till studion varje tisdag? Varför rullar jag ut mattan på morgonen? Genom att veta svaret blir din praktik mer medveten. Att ha ett syfte att falla tillbaka på gör det även lättare när motivationen tryter.

För mig har anledningen varierat genom åren. När jag började, för snart tio år sedan, var det för lugnet det gav. Jag var aldrig en person som gick till gym och jag har aldrig riktigt gillat när människor ”tvingar” mig att springa snabbare eller lyfta tyngre. Vardagen hade tillräckligt många krav. Yogastudion var platsen där jag kunde anstränga mig precis så mycket (eller lite) som jag ville. Efter graviditeten flyttades mitt fokus till att bygga upp bålstabilitet. Min prioritet var främst det tekniska. Just nu gillar jag känslan av ”utrymme” som yogan skapar. Att sträcka på kroppen, att vara upp och ner och att förena rörelserna med mina andetag. Jag brinner mer för härliga sekvenser än korrekta positioner. Kanske kommer mitt svar se helt annorlunda ut om ett år.

Jag tror att det finns lika många orsaker till att vi gör yoga som det finns utövare. Det kan vara att hitta ett lugn, att uppnå samadhi eller att helt enkelt bli smidigare. Det är just det som är det fina. Yoga är inte en tävling. Allt är ok. Det är din praktik.

Tags : intentionYoga

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.