Erika Mul
Yoga World
YogaÄventyr

Jordbävning

Alldeles som vanligt satt vi och åt frukost. Vi pratade om vad vi skulle göra under dagen samtidigt som Daphne var intresserad av allt annat förutom sin gröt. Plötsligt börjar allt skaka. Golvet skälver. Vågor bildas i poolen. Fönstren darrar. Vi tystnar och försöker förstå vad som händer. Är det en jordbävning? Borde vi lämna villan? Ändå sitter vi kvar och liksom väntar på att jorden ska sluta röra sig. Det gör den inte. Vi går ut och efter ett tag blir allt stilla. Vi återvänder till villan. Fortsätter dricka vårt kaffe. Hör av oss till vänner för att kolla att de är ok. Tacksamma för det inte blev värre än såhär.

En jordbävning på Bali är egentligen inte något ovanligt. Bali ingår i något som kallas ”eldringen” och inom det området sker cirka 90 procent av dem. Det här är den andra jordbävningen som jag upplevt. Det som var annorlunda den här gången var att den pågick så länge. Egentligen var det bara 30 sekunder men vi upplevde det snarare som det dubbla. Omkring 7 på morgonen började den – en väckarklocka för många här på ön. Jag upplevde det inte som läskigt men den gav respekt för naturen och dess krafter. Jag hoppas innerligt att aldrig behöva vara med om en jordbävning värre än den här!

2 kommentarer

    1. Det var lite läskigt… men mest spännande 🙂 Tror det var värst för alla som väcktes av den.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.