Erika Mul
Yoga World
YogaÄventyr

Lärdomar från Bali

Jag har, sedan 2016, tillbringat sammanlagt 6 månader på Bali. Det har varit en fantastisk tid. Inte allt har varit lika självklart dock. En del saker har jag fått lära mig på vägen. En del saker har jag glömt bort att jag lärt mig och behövt lära mig ytterligare en gång. Nedan är några av dessa:

Ubud Market
Ubud har två olika marknader på samma plats. Från gryning till ca klockan 9 är det en marknad dit lokalbefolkningen går för att handla mat. Därefter byter marknaden skepnad och blir en så kallad ”art market” (turistmarknad). Lärdom: vill du köpa billig frukt och umgås med lokalbefolkning måste du stiga upp tidigt.

Barnvagn
Trottoarerna är fyllda med hål och nivåskillnader. Om det ens finns en trottoar. Bärsele är överlägset den bästa lösningen när du reser med små barn (om du inte får en kick av att varje meter känns som en hinderbana).

Yoga
Jag har en hatkärlek till yogan på Bali. Jag har upplevt mitt livs SÄMSTA vinyasa här. Så dålig att jag gick därifrån, ett ganska stort steg för mig. Jag är väldigt mån (kanske för mån) om andra människors känslor. Jag tror dock inte att läraren märkte något. Det var 50 andra yogis där som fortfarande kämpade med sina ”crows” och ”headstands”. Jag har även varit på mitt livs BÄSTA vinyasa här. En sådan klass som gör att man helt tappar känsla för tid och rum. Min lärdom är att bara för att det är Bali kommer inte alla lärare passa mig. Så är det bara. Precis som på alla andra platser i världen.

Boka i förväg
”Det är nog bäst att boka i förväg. Tänk om villorna tar slut!”. Det här tankefelet gör jag nästan alltid. Men faktum kvastår… villorna kommer inte ta slut. Det finns mängder! Om du planerar att stanna här länge tycker jag att du ska åka hit och gå på ”villa shopping”. Titta på flera och var beredd på att pruta! Alla du möter kommer känna någon (som känner någon) som har en villa ledig.

Bali Kopi
På Bali älskar man sitt kaffe – populärt kallat för Bali Kopi. Det serveras helst rykande varmt och med mycket socker. Det kan bäst beskrivas som en korsning mellan snabbkaffe och espresso. Pulvret blandas med vatten MEN det löser inte upp sig. I botten av koppen har du därför kaffesump. Inte alltid lika trevligt när jag glömmer bort den detaljen och bestämmer mig för att ”svepa” hela koppen precis innan jag ska gå…

Tags : resaUbud

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.