Erika Mul
Yoga World

På förmiddagen idag har vi besökt våra vänner som vi lärde känna då vi bodde i en by utanför Ubud. Vår dotter tycker alltid att det är underbart där. De har nämligen fyra hundar som hon älskar att leka med. Väl där fick vi även boreh i present. Boreh ingår i samma kategori som jamu. Jag vet på ett ungefär vad det innehåller men aldrig exakt. Galangal och ris som blivit blötlagt och krossat är visserligen huvudingredienser. Jag vet däremot med säkerhet är att det är bra mot nästan allt. Extra bra är det mot feber och andra infektioner i kroppen. Just i det här fallet fick vi det eftersom jag lyckats halka på blöt asfalt (… vad är oddsen?!) och skrapa upp smalbenet. Instruktionen från Made var tydlig: smörj in benet och det kommer bli bra. Jag gjorde som Made sa. Konsistensen påminde om en mjukare skrubb och jag upplevde det som behagligt kylande mot benet. Jag håller tummarna för att att det fungerar precis så bra som jag blivit utlovad 🙂

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.